Såhär köper du hemstädning

Innan man anlitar hemstädning i Göteborg är det en god idé att fundera på hur ofta städningen ska ske och hur städningen ska genomföras. Om man arbetar mycket och är borta från hemmet under perioder kanske det är onödigt att boka veckovis städning. Då är möjligen månadsvis städning en bättre lösning. För stora familjer, i vilka det finns många barn, kan bara tvätten och matlagningen ta lång tid, och då kan det vara skönt att hemmet blir städat en gång i veckan. För föräldrar i en barnfamilj är veckostädning ofta idealiskt. Det blir inga diskussioner om vem som ska göra vad och man slipper ytterligare en sak att stressa upp sig för i vardagen.

Hur städningen ska gå till är i stora drag en kostnadsfråga. Ju noggrannare städhjälp desto större kostnad. Städfirmorna debiterar nämligen per timme. Som tur är har städfirmorna tagit fram olika abonnemang för hemstäd, så att man vet precis vad som ingår i städningen och hur mycket städningen kostar per gång. Vissa städfirmor har dessutom utökade abonnemang som de kallar för hemservice eller liknande, där även tvätt och strykning ingår.

När man funderar på att boka städning i hemmet ska man komma ihåg att hemstädning är en tjänst som ingår i de så kallade hushållsnära tjänsterna. Det innebär att man får skatteavdrag med 50 procent av kostnaden när man någon firma.

Hemstädningsofferter